Ορθοπεδική / Μυοσκελετική Αποκατάσταση

mioskeletiki1Τα υδριτικά μέλη του Physio Kinetics έχουν αναπτύξει ένα σύστημα "αμφίδρομης συνέντευξης" με τον ασθενή με σκοπό τη συλλογή και της παραμικρής πληροφορίας που φαντάζει ασήμαντη. Αυτό επιτρέπει την ανακάλυψη αθέατων λεπτομερειών που ευθύνονται για ένα κλινικό πρόβλημα και βοηθάει τον ασθενή να κατανοήσει απόλυτα τη φύση του προβλήματος του. Έτσι ο τελευταίος γίνεται ενεργός συμμέτοχος στο πρωτόκολλο αποκατάστασης και όχι παθητικός δέκτης.

Βάσει των πολύτιμων πληροφοριών που έχουν συλλεχτεί από τη συνέντευξη, καθοδηγείται κατά προτεραιότητα η κλινική εξέταση. Η διαδικασία της διάγνωσης και θεραπείας στηρίζεται στα σύγχρονα δεδομένα της Εφαρμοσμένης Βιολογικής Μηχανικής (Applied Clinical Biomechanics). Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση που δε λαμβάνει υπόψη της μόνο τη τοπική βλάβη στους σωματικούς ιστούς (τένοντες, οστά, μύες, μεσοσπονδύλιο δίσκο, αρθρώσεις κ.α.), αλλά και των δυνάμεων που ασκούνται εντός και εκτός του ανθρώπινου σώματος (κατ' επέκταση στους ιστούς) και των επιπτώσεων αυτών στη διαδικασία της επούλωσης, ιδιαίτερα όταν οι φορτήσεις είναι ασσύμετρες.
Η συγκεκριμένη επαναστατική προσέγγιση έχει κατοχυρωθεί παγκοσμίως ως το NAS σύστημα.

Στο Physio Kinetics κάθε κλινική περίπτωση αξιολογείται ξεκινώντας από τα θεμέλια του ανθρώπινου σώματος, τους θεμέλιους λίθους που ενώνουν ανατομικά και λειτουργικά το σώμα του ανθρώπου με τη γη στην οποία δραστηριοποιείται και ζει το ανθρώπινο σώμα, τα πέλματα.

mioskeletiki2Ποιο συγκεκριμένα, υπό φυσιολογικές συνθήκες ο άνθρωπος σε κάθε του καθημερινή δραστηριότητα βρίσκεται υπό την επιρροή δύο δυνάμεων, της επίδρασης της βαρύτητας και της αντίδρασης του εδάφους. Οι δυνάμεις αυτές φορτίζουν το σώμα αδιάκοπα και όταν η κατανομή τους δεν είναι πλέον συμμετρική, δημιουργούνται ασύμμετρες φορτίσεις πού οδηγούν σε αλλοιώσεις, τραύμα και πόνο σε συγκεκριμένα τμήματα του σώματος που φορτίζονται περισσότερο από άλλα. Στο Physio Kinetics κάθε κλινική περίπτωση αξιολογείται ξεκινώντας από τα θεμέλια του ανθρώπινου σώματος, τους θεμέλιους λίθους που ενώνουν ανατομικά και λειτουργικά το σώμα του ανθρώπου με τη γη στην οποία δραστηριοποιείται και ζει το ανθρώπινο σώμα, τα πέλματα.

Έτσι το Physio Kinetics δεσμεύεται για αποτελεσματική θεραπεία στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα και πρόληψη μελλοντικών υποτροπών διότι η παρέμβαση αφορά στο σύνολο της αιτίας (μυοσκελετική ευθυγράμμιση) και όχι του αποτελέσματος (τοπικό πόνο).

mioskeletiki3Το Physio Kinetics αναλαμβάνει την αποκατάσταση:

  • χειρουργίων σπονδυλικής στήλης και άκρων
  • ορθοπεδικών περιστατικών
  • καταγμάτων
  • παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος: οσφυαλγία (σπονδυλολίσθηση, αστάθεια, κοίλη δίσκου κλπ), επικονδυλίτιδα, αυχενικό σύνδρομο, ισχιαλγία, πόνο στο γόνατο, οστεοαρθρίτιδες – περιαρθρίτιδες, τενοντίτιδες, σύνδρομα πίεσης διαμερίσματος, κεφαλαλγίες – ημικρανίες, προβλήματα στα κάτω άκρα και το άκρο πόδι (link) κλπ.
  • χρόνιων παθήσεων: ινομυαλγία, καυσαλγία, ρευματοπάθειες

 

mioskeletiki4 mioskeletiki5

Copyright © PhysioKinetics 2011-2013. All Rights Reserved.