Στέλιος Πετρούτσος PT., MSc

Specialist Musculoskeletal & Sports Physio stelios petroutsos facebook page stelios petroutsos twitter stelios petroutsos linkedin Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

images-stories-stelios1 copy-187x281Ο Στέλιος Πετρούτσος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Ανώτατου ΤΕΙ Αθηνών, με Μάστερ στην ορθοπεδική & αθλητική αποκατάσταση (Πανεπιστήμιο Νοτίου Αυστραλίας - 2005). Μετά την απόκτηση του Μάστερ, έδωσε εξετάσεις στο Australian Physiotherapy Association και απέκτησε τον διακεκριμένο επαγγελματικό τίτλο "Specialist" Musculoskeletal and Sports Physiotherapist.


Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζονται στην Εφαρμοσμένη Εμβιομηχανική, γεγονός που του επιτρέπει να ασχολείται με ένα μεγάλο φάσμα ασθενών ανεξαρτήτου ηλικίας, δραστηριότητας ή παθολογίας. Έχει εργασθεί σε πολλές κλινικές αθλητικής αποκατάστασης στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με δρομείς μικρών και μεγάλων αποστάσεων.


Το 2010 επέστρεψε από την Αυστραλία στην Αθήνα για να ιδρύσει το Physio Kinetics. Ένα πολυδύναμο κέντρο, με εξειδικευμένους συνεργάτες, με κύριο αντικείμενο απασχόλησης τις Μυοσκελετικές παθήσεις και Αθλητικές κακώσεις.


Ο Στέλιος Πετρούτσος εκτός από κλινικός είναι ιδρυτής και εισηγητής ,σε workshop & σεμινάρια ανά την Ευρώπη, της θεραπευτικής προσέγγισης «Adaptive Biomechanics Concept". Έναν διαρκώς προσαρμοζόμενο αλγόριθμο συλλογιστικής και λήψης κλινικών αποφάσεων, με εστίαση στην Εμβιομηχανική των Κάτω Άκρων! Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το ΑΤΕΙ Λαμίας ως εργαστηριακός συνεργάτης (Βιολογική Μηχανική). Πρόσφατα είχε την τιμή να επιλεγεί από την ερευνητική ομάδα της Salomon International, στο «Salomon Think Tank», ως ένας από τους 5 μόλις επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Το Salomon Think Tank είναι ένα γνωμοδοτικό γκρουπ βελτίωσης δρομικών υποδημάτων από επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, που τεκμηριωμένα έχουν εξειδικευμένη γνώση στην εμβιομηχανική και την αθλητική αποκατάσταση.


Είναι τακτικό μέλος της Αθλητιατρικής Επιστημονικής κοινότητας Αυστραλίας (Sports Medicine Australia – 907251) και είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του οργανισμού αδειοδότησης επαγγελματιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Health Professions Council - PH 77725) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.


Ο Κος Πετρούτσος είναι ακόμη εν ενεργεία αθλητής του τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων βουνού και δρόμου. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το wind surfing.

 

Αλέξανδρος Σέρρος PT.

Φυσικοθεραπευτής, Orthaopedic Manual Therapist

serrosΟ Αλέξανδρος Σέρρος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθηνών, με εξειδίκευση ΟΜΤ (δια των χειρών αποκατάσταση ορθοπεδικών περιστατικών - Orthopaedic Manipulative Therapist.


Έχει διατελέσει φυσικοθεραπευτής σε ομάδες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει τεχνικές αποκατάστασης και ειδικές τεχνικές μάλαξης (λεμφική μάλαξη, μάλαξη υποδόριου συνδετικού ιστού κ.α.) σε ιδιωτικά κολλέγια.


Όντας ο ίδιος ενεργός μαραθωνοδρόμος και πρώην επαγγελματίας κολυμβητής, το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζει στις διαταραχές και τους τραυματισμούς του μυοσκελετικού συστήματος και σε προηγμένες τεχνικές αποθεραπείας από την άσκηση και υπέρχρηση.


Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του στην Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία και στην αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) στο St. George's University of London.


Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ-3668) και του Ελληνικού Συλλόγου Δια των Χειρών Θεραπευτών (ΟΜΤ-Greece). Επικοινωνία με τον κ. Σέρρο :

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βίκυ Μαυροφρύδη

Secretary and HR services

viki

Η Βασιλική Μαυροφρύδη είναι η «φωνή πίσω από το τηλέφωνο» και ο αφανής ήρωας της οργάνωσης συνεργατών και διαχείρησης πελατολόγιου στο Physio Kinetics. Απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος της Ελληνικής φιλολογίας, εργάστηκε επί χρόνια στο χώρο της γραμματειακής υποστήριξης και διαθέτει την εμπειρία για υλοποίηση όλων των αρμοδιοτήτων της θέσης αυτής.


Οι αρμοδιότητές της περιλαμβάνουν όλες τις ενέργειες έτσι ώστε να υποστηρίζει τη κλινική μας προκειμένου να επιτυγχάνονται οι στόχοι της, με βέλτιστη αξιοποίηση των διατιθέμενων μέσων, εξοπλισμών, τεχνολογίας και ανθρωπίνου δυναμικού.


Με το φιλικό και πρόσχαρο χαρακτήρα και πνεύμα που διαθέτει συμβάλει καθημερινά με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην ικανοποιητικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Αποτελεί την πρώτη ευχάριστη εικόνα στην είσοδο της εταιρείας που θα σας κατατοπίσει και ενημερώσει άριστα για το ραντεβού σας, καθώς και οποιαδήποτε απορία έχετε. Επιπροσθέτως, η χρόνια ενασχόλησή της με το χώρο της γυμναστικής και της άθλησης συμβάλλει στην άριστη εναρμόνισή της με το χώρο και τη φιλοσοφία του Physio Kinetics.

Νικολέτα Παφλιώτη, PT.

Certified Pilates Instructor

2-1

Η Νικολέτα Παφλιώτη είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του ΑΤΕΙ Πατρών, παράρτημα Αιγίου.

H Νικολέτα αναγνωρίζοντας την υπεροχή της άσκησης και του κινητικού ελέγχου στα πρωτόκολλα αποκατάστασης, παράλληλα με τις σπουδές της εκπαιδεύτηκε στην αναγνωρισμένη σχολή Pilates με το σύστημα Katia Vasilenko (σχολή στην οποία δίδαξε στο παρελθόν ο ίδιος ο Joseph Pilates!).

Μετέπειτα, κάνοντας διαρκώς σεμινάρια πάνω στη μεθοδολογία Pilates ανέπτυξε το "children Pilates", μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος που χαρίζει δυνατό κορμό, βέλτιστη νευρο-εξέλιξη και αυτοπεποίθηση στους μικρούς ήρωες του αύριο. Τέλος, θέλοντας να ολοκληρωθεί ως θεραπεύτρια η Νικολέτα παρακολουθεί το αναγνωρισμένο από την IFOMPT πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Νευρο-Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία «Hellenic OMT diploma».

 

Ιωάννα Λυκουργιά, PT.

Certified Pilates Instructor  

likΗ Ιωάννα Λυκουργιά είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Το κλινικό της ενδιαφέρον κυρίως για την αποκατάσταση μυοσκελετικών και αθλητικών κακώσεων, σε συνδυασμό με την αγάπη της για την άσκηση, την οδήγησαν στην πραγματοποίηση σεμιναρίων Pilates. Σ' ένα κόσμο που δεν ασκείται συστηματικά και ταλαιπωρείται από πληθώρα μυοσκελετικώv προβλημάτων, ο καθιστικός τρόπος ζωής εδρεύει και η άσκηση κρίνεται απαραίτητη.

Οι γνώσεις της από τη σχολή φυσικοθεραπείας συνδυαστικά με την πιστοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης pilates (που περιλαμβάνει mat, reformer, cadillac, props), της επιτρέπουν να φέρει την ειδική γνώση σ' ένα μεγάλο εύρος καταστάσεων. Επομένως, γνωρίζοντας πως κάθε άτομο αποτελεί μοναδική κλινική περίπτωση, είναι σε θέση να εντάξει τον ασθενή σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα άσκησης, δημιουργώντας ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις εκάστοτε ανάγκες του.

Το Pilates επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση, την ευλυγισία, τη σταθερότητα, την ακρίβεια, τη συγκέντρωση και τη συνειδητότητα. Στην ιδανική περίπτωση που όλα τα προαναφερόμενα συνδυάζονται αρμονικά, προκύπτει μια πολύ καλής ποιότητας κίνηση. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ορθοσωμία και τη λειτουργικότητα και εστιάζει όχι μόνο στην επανεκπαίδευση αλλά και στην πρόληψη, προκαλώντας ακόμη και τους πιο γυμνασμένους ασκούμενους.

Το ενδιαφέρον της ως instructor είναι να εμφυσήσει την αγάπη για την άσκηση, με σεβασμό στη μοναδικότητα του σώματος και να βοηθήσει στη βελτίωση όλων αυτών των στοιχείων, που θα οδηγήσουν σε μια πιο λειτουργική καθημερινότητα.

Στόχος της είναι ένας νέος τρόπος ζωής που θα τον χαρακτηρίζει η καλή φυσική κατάσταση και υγεία!

Copyright © PhysioKinetics 2011-2013. All Rights Reserved.